Nákupní košík
Nákupní košík je prázdný
Oblečení

Sdělení

 

OSOBNÍ ODBĚRY POUZE PO PLATBĚ PŘEDEM

Více v obchodních podmínkách, na konci části

Způsob dopravy a platební podmínky

 

 

 


Facebook

Hledání

Obchodní podmínky

Domů » Informace » Obchodní podmínky

1. Všeobecné podmínky

2. Nákupní řád

3. Způsob dopravy a platební podmínky

4. Vrácení zboží

5. Práva z vadného plnění

6. Ochrana osobních údajů

7. Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů

8. Závěrečné informace

 

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY

Tyto obchodní podmínky platí v internetovém obchodě www.obleceni.textilbrno.cz , jehož provozovatelem

je ing. Jan Škrobánek, Kouty 36, 621 00 Brno (IČ 15201228).

Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřené v souladu s právním řádem České republiky.

Je-li smluvní stranou spotřebitel, řídí se vztahy neupravené obchodními podmínkami občanským zákoníkem (č. 89/2012 Sb.) a zákonem o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb.). Je-li smluvní stranou nikoli spotřebitel, řídí se vztahy neupravené obchodními podmínkami občanským zákoníkem (č. 89/2012 Sb.).

Kupující - to je zákazník našeho internetového obchodu. Právní úprava našeho státu rozlišuje kupujícího, který je spotřebitelem a kupujícího, který není spotřebitelem.

Kupující, který je spotřebitel - je osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy nejedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti.

Kupující, který není spotřebitel - je osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti.

Prodávající - je osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti.

Uzavření kupní smlouvy -  kupní smlouva vzniká odesláním objednávky kupujícím–spotřebitelem a přijetím objednávky dodavatelem. Toto přijetí dodavatel neprodleně potvrdí kupujícímu informativním e-mailem na zadaný e-mail, na vznik smlouvy však toto potvrzení nemá vliv. Vzniklou smlouvu (včetně dohodnuté ceny) lze měnit nebo rušit pouze na základě dohody stran nebo na základě zákonných důvodů.

 

NÁKUPNÍ ŘÁD

Zboží je prodávajícím zpravidla odesláno do dvou pracovních dní, záleží na volbě způsobu dopravy - viz "způsob dopravy a platební podmínky". Ke každé zásilce bude přiložen  doklad s cenou za zboží a poštovným dle volby zákazníka.

  • Registrace zákazníka - NENÍ NUTNÁ. Je zcela na vůli zákazníka, jestli se zaregistruje či nikoliv. Neregistrovaný zákazník vyplní po dokončení objednávky základní údaje nutné pro doručení zásilky. Již jednou zaregistrovaný zákazník nemusí znovu své údaje vyplňovat, po přihlášení jsou doplněny automaticky.
  • Tabulky velikostí - jsou u každého zboží. Jedná se o SKUTEČNÉ MÍRY zboží. Byl zvolen tento způsob uvádění rozměrů, protože neexistuje jednotná rozměrová řada a každý výrobce používá svoje míry. Radíme zákazníkovi změřit oblečení, ve kterém se cítí dobře a které běžně nosí, a podle toho potom vybírat velikosti našeho zboží.
  • Ceny zboží - veškeré ceny zboží jsou konečné. Dodavatel není plátce DPH.
  • Výběr zboží - zákazník si vybírá zboží v internetové prodejně na adrese www.obleceni.textilbrno.cz podle vyobrazení a popisu k jednotlivým výrobkům. Po naplnění virtuálního košíku přejde k pokladně a zvolí způsob dopravy spolu s platebními podmínkami. Odešle objednávku.
  • Uzavřením kupní smlouvy kupující stvrzuje, že se seznámil s  obchodními podmínkami a že s nimi souhlasí. Na tyto obchodní podmínky  je kupující dostatečným způsobem před vlastním uskutečněním objednávky upozorněn a má možnost se s nimi seznámit.
  • Potvrzení objednávky - bude zasláno elektronicky na zákazníkem uvedenou e-mailovou adresu.

UPOZORNĚNÍ : Pokud neobdržíte automatický mail s potvrzením objednávky, případně pokyny pro platbu předem,  je nejčastější chybou Vámi chybně uvedená mailová adresa. V tom případě volejte 608 875 865 nebo napište e-mail (info@textilbrno.cz) se žádostí o kontrolu e-mailové adresy ve Vaší objednávce a přeposlání pokynů.

  • Dodací lhůta - veškeré zboží nabízené v internetovém obchodě, které lze přidat do košíku, máme skladem. Balíčky odesíláme třikrát týdně, a to zpravidla v pondělí, úterý a čtvrtek.

 

ZPŮSOB DOPRAVY A PLATEBNÍ PODMÍNKY

Nabízíme následující kombinace dopravy a platby :

  • Platba bankovním převodem (platba předem) - k ceně zboží se připočítává poštovné podle tarifu České pošty, platného od 1.1.2017, tedy : 
  1. doporučené psaní do výšky 5 cm a váhy 500 g   -   48,- Kč
  2. doporučené psaní do výšky 5 cm a váhy 501 - 1000 g   -   54,- Kč
  3. doporučený balíček při ceně zboží do 900,- Kč, výšce nad 5 cm a váze do 500 g   -   74,- Kč
  4. doporučený balíček při ceně zboží do 900,- Kč, výšce nad 5 cm a váze 501 - 1000 g   -   79,- Kč
  5. doporučený balíček při ceně zboží do 900,- Kč, výšce nad 5 cm a váze 1001 - 2000 g   -   83,- Kč
  6. cenný balík do 2 kg 115,- Kč , do 5 kg. 122,- Kč.

                  

Poštovné Vám připočítáme k přichystanému zboží a pošleme v pokynech pro platbu.                                Zboží je odesláno Českou poštou nejpozději do 2 pracovních dní po připsání platby na účet uvedený také v pokynech pro platbu. Variabilním symbolem je číslo objednávky. Při ceně objednaného zboží nad 2.000,- Kč poštovné ZDARMA!    

UPOZORNĚNÍ :     Pokud nakoupíte nad 2000,- Kč , nebude Vám z důvodu výše Vašeho nákupu účtováno poštovné. V případě vrácení části zboží a poklesu celkové částky za jednorázový nákup pod 2000,- Kč Vám bude poštovné doúčtováno. Celková částka za vrácené zboží bude tedy snížena o výši odpuštěného poštovného. Děkuji za pochopení.                                                           

Pokud zákazníkem zvolená platba předem nebude na náš účet připsána do sedmi kalendářních dnů od námi odeslaných pokynů k platbě, bude objednávka z naší strany zrušena a zboží vráceno do prodeje.

 

  • BALÍK DO RUKY - platba předem -  k ceně zboží se připočítává poštovné  v celkové výši 118,- Kč  a zboží je odesláno nejpozději následující pracovní den po připsání platby na účet. Česká pošta potom balík doručí druhý den po jeho odeslání. Při ceně objednaného zboží nad 2.000,- Kč poštovné ZDARMA!
  • BALÍK DO RUKY - platba dobírkou - k ceně zboží se připočítává poštovné  v celkové výši 148,- Kč  a zboží je odesláno nejpozději následující pracovní den po potvrzení objednávky. Česká pošta potom balík doručí druhý den po jeho odeslání. Při ceně objednaného zboží nad 2.000,- Kč poštovné ZDARMA!
  • Osobní odběr (platba předem na účet) - poštovné ani balné zákazník v tomto případě neplatí. Je nutné vyčkat na e-mail s pokyny pro platbu a po uhrazení na další e-mail s pokyny pro vyzvednutí  na vybrané prodejně textilu : Nám.28.dubna 2, Brno - Bystrc ( balíček je přichystán do tří pracovních dní od přijetí platby) , Hrnčířská 6, Brno-Královo Pole (balíček je přichystán do tří pracovních dní od přijetí platby) nebo  Pálavské nám.14, Brno - Vinohrady ( balíček je přichystán do týdne od přijetí platby).

 

  • Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

 

  • Vzhledem k tomu, že v našem e-shopu lze platit pouze způsoby, které nepodléhají evidenci podle zákona o EET, nemusí naše účtenky obsahovat kódy FIK a BKP. Zákazník se zbožím obdrží jako dosud fakturu-daňový doklad obsahující seznam nakoupeného zboží.

 

  • ZMĚNA PODMÍNEK OSOBNÍCH ODBĚRŮ od 1.1.2017 : s blížícím se začátkem platnosti zákona o EET pro maloobchody a velkoobchody oznamujeme, že od 1.1.2017 jsou osobní odběry možné pouze po platbě předem na účet. Po odeslání objednávky dostane zákazník pokyny pro platbu. Po připsání platby na náš účet bude zboží na zvolenou prodejnu dopraveno a zákazník obdrží SMS a e-mail s pokyny pro vyzvednutí a s instrukcemi pro případné vrácení zboží.Omlouvám se za toto opatření, ale výše uvedený zákon nám dosavadní způsob osobních odběrů neumožňuje. E-shop a prodejny mají jiného provozovatele a na každé prodejně by musela být zvláštní pokladna napojená na Finanční správu pouze pro e-shop.Děkuji za pochopení.

 

 

VRÁCENÍ ZBOŽÍ

 Pokud je kupní smlouva uzavřena pomocí prostředků komunikace na dálku (v internetovém obchodě), má spotřebitel v souladu s § 1829 odst. 1 občanského zákoníku právo bez udání důvodu odstoupit od smlouvy do 14 dní od převzetí zboží . Odstoupení od kupní smlouvy musí být prodávajícímu odesláno ve lhůtě uvedené v přechozí větě.

V případě, že si spotřebitel přeje dle předchozího odstavce odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dnů, odešle zboží na adresu : textil Škrobánková, nám.28.dubna 2, 63500 Brno. Společně se zbožím pošle také vyplněný Formulář pro vrácení / výměnu / reklamaci zboží, který najde ke stažení v automatických mailech s pokyny pro platbu a v mailech oznamujících odeslání zboží.

V případě, že kupující dle přechozích odstavců odstoupí od smlouvy, vrátí prodávající peněžní prostředky přijaté od kupujícího (kromě částky představující dodatečné náklady na dodání zboží vzniklé v důsledku kupujícím zvoleného způsobu dodání zboží, který je jiný než nejlevnější způsob standardního dodání zboží nabízený prodávajícím) do 14 dnů od odstoupení od kupní smlouvy kupujícím, a to stejným způsobem, jakým je prodávající od kupujícího přijal, pokud kupující neurčí jinak. Prodávající je taktéž oprávněn vrátit plnění poskytnuté kupujícím již při vrácení zboží kupujícím či jiným způsobem, pokud s tím kupující bude souhlasit a nevzniknou tím kupujícímu další náklady. Odstoupí-li kupující od kupní smlouvy, prodávající není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky kupujícímu dříve, než mu kupující zboží vrátí nebo prokáže, že zboží prodávajícímu odeslal.

Pokud si zákazníky vyzvedl zboží na některé naší prodejně, má možnost zde také zboží ve výše uvedeném termínu vrátit. V tom případě sebou na prodejnu kromě vraceného zboží přinese také ve dvou kopiích plněný Formulář pro vrácení / výměnu / reklamaci zboží, který obdržel společně s pokyny pro vyzvednutí zboží. Jednu kopii mu prodavačky na prodejně potvrdí. Následně po překontrolování vraceného zboží mu budou peníze za toto zboží převedeny zpět na účet.

Ustanovení zákona o odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů však nelze chápat jako možnost bezplatného zapůjčení zboží. Spotřebitel v případě využití práva na odstoupení od smlouvy do 14 dní od převzetí plnění, musí prodávajícímu do 14 dnů od odstoupení od smlouvy vydat vše, co na základě kupní smlouvy získal. Pokud to již není dobře možné (např. v mezidobí bylo zboží zničeno nebo spotřebováno), musí spotřebitel poskytnout peněžitou náhradu jako protihodnotu toho, co již nemůže být vydáno. Pokud je vrácené zboží poškozeno jen částečně, může prodávající uplatnit na spotřebiteli právo na náhradu škody a započíst svůj nárok na vrácenou kupní cenu. Prodávající je v takovém případě povinen vzniklou škodu prokázat. Prodávající spotřebiteli v takovém případě vrací jen takto sníženou kupní cenu.

Na kupní cenu, která má být kupujícímu vrácena, může prodávající započíst své skutečně vynaložené náklady spojené s vrácením zboží. Bude-li např. zboží vráceno bez původního obalu nebo původních visaček, bude kupujícímu z vracené částky odečtena přiměřená částka za uvedení zboží do původního stavu.

Prodávající si vyhrazuje právo na zrušení objednávky u zboží , které sice nakupující řádně objednal, ale při jeho vyskladňování se zjistí vada či jiné poškození výrobku. Prodávající zákazníka o této situaci informuje. Byla-li část nebo celá objednávka uhrazena, budou zákazníkovi peníze vráceny neprodleně na účet.

Dodržujte prosím výše uvedenou adresu pro zaslání zboží zpět! Bude - li zboží zasláno na jinou adresu naší firmy, nemusí dojít k doručení balíčku !!!

Při splnění všech podmínek o vrácení zboží Vám budou peníze zaslány nejpozději do 14 pracovních dní ode dne doručení vraceného zboží.

  

PRÁVA Z VADNÉHO PLNĚNÍ

Práva a povinnosti smluvních stran ohledně práv z vadného plnění se řídí příslušnými obecně závaznými předpisy (zejména ustanoveními § 1914 až 1925, § 2099 až 2117 a § 2161 až 2174 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku).

Prodávající odpovídá spotřebiteli, že věc při převzetí nemá vady. Zejména prodávající odpovídá spotřebiteli, že v době, kdy spotřebitel věc převzal,

  • má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné,
  • se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,
  • věc odpovídá jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze, byla-li jakost nebo provedení určeno podle smluveného vzorku nebo předlohy,
  • je věc v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a
  • věc vyhovuje požadavkům právních předpisů.

Nemá-li věc výše uvedené vlastnosti, může spotřebitel požadovat i dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené, ale pokud se vada týká pouze součásti věci, může spotřebitel požadovat jen výměnu součásti; není-li to možné, může odstoupit od smlouvy. Je-li to však vzhledem k povaze vady neúměrné, zejména lze-li vadu odstranit bez zbytečného odkladu, má spotřebitel právo na bezplatné odstranění vady. Právo na dodání nové věci, nebo výměnu součásti má spotřebitel i v případě odstranitelné vady, pokud nemůže věc řádně užívat pro opakovaný výskyt vady po opravě nebo pro větší počet vad. V takovém případě má spotřebitel i právo od smlouvy odstoupit.

Neodstoupí-li spotřebitel od smlouvy nebo neuplatní-li právo na dodání nové věci bez vad, na výměnu její součásti nebo na opravu věci, může požadovat přiměřenou slevu. Spotřebitel má právo na přiměřenou slevu i v případě, že mu prodávající nemůže dodat novou věc bez vad, vyměnit její součást nebo věc opravit, jakož i v případě, že prodávající nezjedná nápravu v přiměřené době nebo že by zjednání nápravy spotřebiteli působilo značné obtíže.

Právo z vadného plnění kupujícímu nenáleží, pokud kupující před převzetím věci věděl, že věc má vadu, anebo pokud kupující vadu sám způsobil.

Spotřebitel je oprávněn uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době dvaceti čtyř měsíců od převzetí. Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.

Pokud se u výrobku vyskytne vada, zašle jej kupující na adresu : textil Škrobánková, nám.28.dubna 2, 63500 Brno. Spolu se zbožím vloží do balíčku vyplněný Formulář pro vrácení / výměnu / reklamaci zboží. Reklamace je potom vyřízena co nejdříve, nejpozději do 30 dní.

 

 

 

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Veškeré informace o zákaznících jsou uchovávány v souladu s platnými zákony České republiky, zejména se zákonem o ochraně osobních údajů č.101/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Osobní údaje zákazníků jsou plně zabezpečeny proti zneužití.

Veškeré údaje získané od zákazníků jsou užívány výhradně za účelem úspěšného splnění smlouvy a nejsou poskytovány třetím osobám. Výjimkou jsou externí dopravci, kterým jsou osobní údaje zákazníků předávány v minimálním rozsahu, který je nutný pro bezproblémové doručení zboží. Kupující uzavřením smlouvy souhlasí se zpracováním a shromažďováním svých osobních údajů v databázi prodávajícího i po úspěšném splnění smlouvy a to až do doby jeho písemného vyjádření nesouhlasu s tímto zpracováním.

Kupující má také právo přístupu ke svým osobním údajům, právo na jejich opravu včetně dalších zákonných práv k těmto údajům.

 

MIMOSOUDNÍ  ŘEŠENÍ  SPOTŘEBITELSKÝCH  SPORŮ

V případě vzniku sporu mezi spotřebitelem (kupujícím) ve smyslu par.419 občanského zákoníku, a prodávajícím, je spotřebitel oprávněn podat návrh na mimosoudní řešení sporu k České obchodní inspekci za účelem uzavření dohody s prodávajícím, prostřednictvím kontaktních údajů dostupných na internetových stránkách www.coi.cz. Podání návrhu i následná účast při mimosoudním řešení sporu je pro spotřebitele zdarma, přičemž veškeré případné náklady vzniklé v souvislosti s mimosoudním řešením sporu nese každá strana samostatně. Pro spotřebitele je volba mimosoudního řešení sporu dobrovolná.

Mimosoudní řešení sporu se řídí § 20d a násl. zák. č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele. Návrh na zahájení mimosoudního řízení musí obsahovat náležitosti dle § 20n zák. o ochraně spotřebitele. Návrh na mimosoudní řešení sporu lze podat nejpozději do 1 roku ode dne, kdy spotřebitel poprvé u prodávajícího uplatnil nárok, který je předmětem sporu.

 

Doručením takového návrhu (s předepsaným obsahem) je mimosoudní řešení spotřebitelského sporu zahájeno. ČOI následně o tomto faktu vyrozumí obě strany.

Od momentu vyrozumění je prodávající povinen ve lhůtě 15 pracovních dnů poskytnout ČOI vyjádření ke skutečnostem uvedeným v návrhu. Na základě podkladů pak ČOI posoudí celý spor a připraví nezávislý a nezávazný posudek, který oběma stranám předloží. Na jeho základě by mělo dojít k dohodě. ČOI tak nebude ve sporu rozhodovat – cílem celého procesu je právě uzavření společné dohody stran sporu.

 

Spotřebitelé, kteří mají bydliště v jiném členském státě EU, v Norsku nebo na Islandu, jsou oprávněni podat návrh k mimosoudnímu řešení svého sporu s prodávajícím prostřednictvím Evropského spotřebitelského centra v zemi jejich bydliště; seznam příslušných spotřebitelských center je dostupný na stránkách Evropské Komise pod http://ec.europa.eu/consumers/solving_consumer_disputes/non-judicial_redress/ecc-net/index_en.htm.

 

Možnost podání návrhu na mimosoudní řešení sporu s prodávajícím se vztahuje výhradně na spory vyplývající z kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a spotřebitelem.


 

http://www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/mimosoudni-reseni-spotrebitelskych-sporu-adr/

 

ZÁVĚREČNÉ INFORMACE

Tyto obchodní podmínky platí ve znění uvedeném na internetových stránkách prodávajícího v den uzavření kupní smlouvy.

Zboží zůstává až do úplného zaplacení majetkem prodávajícího.

PROVOZNÍ DOBA kanceláře a skladu : Po - Čt    8.00 - 16.30 hodin, Pá - nákup a příjem zboží

Tyto obchodní podmínky nabývají účinnosti dne 1.1.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slevy

Novinky
Barva: tmavě modrá
Vel.: 122,146
softshellové kalhoty s fleecem WOLF
352 Kč
Barva: šedá
Vel.: 116,122,140
vesta fleece WOLF
161 Kč
Barva: modrá
Vel.: 92,98,104,110,116,122
mikina fleece WOLF
180 Kč
Barva: světle šedá
Vel.: 140,146,152
chlapecké tričko KUGO
149 Kč
Barva: modrá
Vel.: 98,110
tričko chlapecké KUGO
129 Kč
Barva: mix
Vel.: 134,146,158
chlapecké boxerky WOLF
144 Kč
Barva: modrá+delfíni
Vel.: 98,110,122
pláštěnka s obrázky
134 Kč
Barva: šedá
Vel.: 110,122
mikina KUGO chlapecká
259 Kč
Barva: maskáč s modrým nápisem
Vel.: 134,140,146,152,158,164
chlapecké maskáčové tepláky KUGO
156 Kč

Copyright 2011 obleceni.textilbrno.cz, PHP administrace: www.j-soft.cz